Jan Van Looveren

Jan is zowel acteur als televisiepresentator en werd voor het eerst echt bekend als ‘de Joeri’ uit ‘Tragger Hippy’ en diverse reclamespots. Jan speelde rollen in de TV-series “Windkracht 10”, “Flikken”, “Zone Stad”, “Het Eiland”, “”Aspe”, “Matroesjka’s”, “Kaat en Co”, “Witse”, “Wittekerke”, “Goesting”, “Quiz Me Quick” en in “De zonen van Van As”. Hij was tevens te zien in de films “Any Way The Wind Blows”, “De Zaak Alzheimer”, “Zot van A.”, “Frits en Freddy”.

In 2007 speelde hij op theater de rol van Lee Posuksi in De Kiekeboes-theatervoorstelling “Baas boven Baas”. In 2009 en 2010 presenteerde hij samen met komiek Philippe Geubels het televisieprogramma “MiLF” en verzorgde hij samen met Britt van Marsenille en Thomas Vanderveken zes seizoenen lang het consumentenprogramma “Voor Hetzelfde Geld”.

Eind 2013 tekende hij een exclusiviteitscontract bij Eén. In 2015 was hij er te zien in “Ja Jan” waarin hij steeds “ja” zei op allerlei aanbiedingen. In 2016 tekende hij bij Warner Bros International Television Production België een driejarig exclusiviteitscontract. Hij zal er instaan voor de ontwikkeling van nieuwe programma’s en de adaptatie van buitenlandse formats voor de Vlaamse markt. Een eerste programma voor Warner Bros werd “Op weg met Jan” dat in de lente van 2017 op Eén werd uitgezonden.

Voor Eén werkte hij – opnieuw met Britt van Marsenille en Thomas Vanderveken – sinds eind 2018 aan een opvolgprogramma voor “Voor Hetzelfde Geld”. Het werd “Fact Checkers”, waarin elke week drie populaire of opvallende voor waar aangenomen beweringen werden onderzocht op hun waarheidsgetrouwheid. Het eerste seizoen kwam in de lente van 2019 in het uitzendschema. Een tweede seizoen is gepland.