Tom Pernet

Tom Pernet voelde zich al van jongs af tot de scène aangetrokken. Hij werkte eerst gedurende 9 jaar bij de VRT (BRT) maar koos uiteindelijk voor het onderwijs als leraar tekenen, schilderen, decoratie en kunstgeschiedenis. Deze bewuste keus bood hem de mogelijkheid om zijn beroepsbezigheden te combineren met zijn passie voor het theater. Later behaalde hij het diploma toneel en dramatische kunsten.

Als acteur heeft hij tientallen vertolkingen van zowel komische als dramatische personages op zijn naam staan. Ook in soapland is hij lang geen onbekende, met gastrollen o.a. in Familie, Wittekerke, Editie, de Bompa’ s, Nonkel Jef, Vennebos, Gilliams en De Bie, Zone Stad, ……

Pernet en de theaterwereld: het is één begrip geworden in de Kempen. Een volledige lijst geven van de gezelschappen waarvoor hij regisseerde is bijna onbegonnen werk. 

Een theaterwerk, een monoloog, een totaalspektakel of een musical bewerken en volledig succesvol naar zijn hand zetten is voor Tom niet vreemd. 

Als regisseur maakte Tom naam met volkomen nieuwe creaties zoals o.a. het stuk van Koen Vermeiren over autisme, “De gek op de heuvel”, net zoals “Luchtkastelen” (K. Vermeiren) en “Boudewijn, le roi triste” (Frans Depeuter)…

Onlangs richtte Tom zijn eigen theater  “Theater Per Té” op, waar hij educatief en amusementstheater van niveau wil brengen voor een breed publiek.  Een eerste theaterstuk dat in november 2019 bij Theater Per Té in première ging was “Hink-Stap-Sprong” van Mieke Verbelen.