Gert Van Mechelen

Gert Van Mechelen is licentiaat vertaler van opleiding. Hij debuteerde in de theaterwereld in 1990 met een licentiaatsthesis (studie) over het vertalen en hertalen van theaterwerken, gekoppeld aan zijn eigen vertaling van het geprezen ‘Shona’ van Tony Craze in een co-promotorschap van Erik Goris.

Als acteur is en was hij aan slag bij diverse theatergezelschappen; Theaterspektakel (Herentals), Fakkelteater (Antwerpen), Koninklijk Lyra (Lier), WTG (Wijnegem), NTG (Antwerpen), Bert Leysenkring (Balen), Ootello (Mol), Het Vierde Oor (Olen), Theater Per Té en bij zijn eigen collectief Foe de Tejatre in tot dusver 40 producties gespreid over meer dan 800 voorstellingen. Hij werkte o.a. met regisseurs als Walter Rits, Jean-François D’Hondt, Dirk Bosschaert, Eric Grossey, Hilde Gijsbrechts, Tom Pernet, Jean-Pierre Van Steertegem, Walter Van Roy, Edith Vande Schoor, Erik Goris en Eric Kerremans. Hij speelde in tot de verbeelding sprekende stukken als “Cloaca”, “Pak ‘m Stanzi”, “De Aft”, “Equus”, “Popcorn”, “Dolores”,… Gert speelde rollen in de TV-series “Spoed” en “Familie” en deed aan terrastheater.

Als regisseur verzorgde hij een 20-tal regies bij diverse theatergezelschappen in de provincie Antwerpen.

Als auteur schreef hij 4 theaterwerken: ‘Scherven’, een relationeel toneelspel samen met Bart Van Den Eynde en Luc De Peuter, ‘Gisteravond’, een relationele feelgood dramedie, ’Publieke Verkoop Van Rommel en Gevoelens (PVRG)’, een avondvullende mediavoorstelling en ‘Lipsels’, een literaire theatervoorstelling. Momenteel schrijft hij aan de eenakter “Kak!”.

Hij richtte samen met Ignace De Volder zijn eigen theatercollectief ‘Foe de Tejatre’ op, waarmee hij met ‘Scherven’ en met ‘Dolores’, het jubileumstuk van Walter van den Broeck, onlangs nog een theatertournee doorheen de Kempen realiseerde. In oktober 2019 speelde hij bij theater Per Té het stuk “Hink-Stap-Sprong”.