Sharon Busschots

Sharon begon haar acteercarrière op 15-jarige leeftijd. Na een Frans- en Engelstalig samenwerkingproject met respectievelijk Christophe Van Craenenbroeck en Daniel Sossie, had ze de theatermicrobe te pakken en volgde ze les aan de Academie van Lier. Daar kreeg ze les van Fred Gesquiere, Marleen Moris en Anton Segers, niet alleen in de vakken Woord en Drama, maar ook Voordracht, Welsprekendheid en Samenspel. Hadden haar ouders er geen stokje voor gestoken, was ze naar alle waarschijnlijkheid ook met hogere studies begonnen aan het toenmalige Herman Teirlinckinstituut in Antwerpen. 

In de lessen van Anton Segers leerde Sharon de roman en theatertekst van Arthur Japin kennen: “De Man van je Leven“. In dit stuk bracht ze onder de regie van Griet Stevens het personage van Til tot leven: een doodzieke vrouw die grip probeert te houden op haar laatste levensfase en ook het leven van haar man tot na haar dood probeert te controleren. Via humor werd er een pijnlijk proces en taboe bespreekbaar gemaakt. Deze ervaring inspireerde Sharon om ‘Theater Als Medicijn‘ op te richten. Met dit initiatief geeft ze gezondheidsorganisaties en hulpverleners inzicht in rouwprocessen naar aanleiding van ziekte, dementie, verlies, …

Deze bezige bij zet voor Foe de Tejatre ook haar schouders onder het beheren van de website. Suggesties en feedback mogen steeds verstuurd worden naar foedetejatre@outlook.com.