Scherven

Erik, Dieter en Guy zijn drie vrienden met verschillende karakters, werelden en ambities.

Een zakenman, een archeoloog en een kunstfotograaf. Ze komen al jaren iedere donderdag bij elkaar op hun wekelijkse ‘mannenavond’. Niets of niemand lijkt hun band te kunnen verstoren. Maar wat is de chemie die hen bindt en drijft? Alles blijkt niet zo vanzelfsprekend als onverwachts een stijlvolle, mysterieuze dame haar opwachting maakt…

SCHERVEN is een stuk dat je niet meteen in een ‘vakje’ kan duwen. Het is een beetje een mix van een thrillerkomedie, een tragikomedie of een relationeel werk. Een ‘dramedie’ is misschien wel het juiste woord.

“Scherven” werd geschreven door drie vrienden: Luc De Peuter, Bart Van den Eynde en Gert Van Mechelen, die ieder al heel wat theaterwaters hadden doorvaren.

Aangevuld met actrices Ann Kennes en Katrien Loos werd het eerst in een try-out gegoten waarna een mini-tournee volgde langs Kasterlee en Mol.

De productie was een samenwerking met theatergoeroe Tom Pernet (destijds Pernet Productions, nu “Theater Per Te”) http://www.theaterperte.be, die ook de regie voerde.